Zonnige kerst en ultieme Sydney oud & nieuw experience!

We hadden ons hostel geboekt vlakbij Bondi Beach die adverteerde met een shuttle die je op kan komen halen. Een of andere neef van George kwam ons met een busje ophalen, die ons 35$ in rekening bracht voor een lullig stukje rijden. Ingmar en ik hadden blijkbaar de kleine letters niet gelezen. Dit was alvast een voorbode hoe achterlijk hoog de prijzen in een stad zoals Sydney kunnen oplopen.

Maar we waren allang blij dat we onze bestemming hadden bereikt. Onze planning was om na kerst eventjes een auto te kopen en hier de rest van de dagen in te overnachten. Alleen we kwamen er al snel achter dat dit toch niet de meeste ideale optie was. En we zaten nogal te stressen om nog tijdens de feestdagen een slaapplek te kunnen fixen. Want een oud & nieuw vieren op straat met al je reisgear is ook niet echt de meeste chille reiservaring waar je later nog eens graag op terugblikt.

We konden het zoeken naar een hostel en een auto gelukkig wel een beetje afwisselen met uurtjes surfen. Maar we waren blij toen we met geluk nog tegen een hostel aanliepen die tijdens oud en nieuw nog een kamer beschikbaar hadden. In deze periode is het bijna niet te doen, om iets te vinden. Dus we hadden het weer eens getroffen. Kerst is hier echt super vaag. Iedereen gaat naar het strand om samen met vrienden te BBQ'en en lekker gek te doen. Het is een beetje vergelijkbaar met koninginnedag in Nederland. Wij hebben tijdens kerst gesurfd en hebben een relaxte wandeling gemaakt langs de velen stranden en zijn uiteindelijk gaan eten in een Thais restaurant, wat super lekker was. Maar we zaten ons wel steeds af te vragen...'hoe zou het nu thuis zijn'. Het liefst zit je tijdens zo'n periode op 2 plaatsen op hetzelfde moment: thuis lekker knus met familie en aan de andere kant van de wereld op het strand. Maarja nix aan te doen!

De dag erna zijn we opnieuw kerstinkopen gaan doen! Alleen deze keer hebben we een dikke Holden Commadore Stationwagen gekocht uit '93. We hebben onze eerste droomcar gekocht van 2 lieve Deense meiden. Ingmar en ik voelde ons gelijk zo goed dat we het gelijk maar even moesten gaan vieren door te eten in een vegetarisch restaurant (wat voor de verandering 'heerlijk smaakte'). Na het eten konden we al liggend in een loungeruimte kijken naar de bioscoop film 'this is England'. Vooral een toffe film omdat we werden geconfronteerd met de punktijd waar onze sullige ouders ook deel van uitmaakte ;)

Na deze backpack inspanningen was het eindelijk tijd voor wat pret. We hebben oud & nieuw gevierd met een groep Nederlanders op een grasveld aan het water met recht voor ons 'the harbour bridge en het ufo-gebouw van Sydney'. Dit was echt te vet...jammer dat er geen oliebollen waren, maar om het is echt de moeite waard om zo'n miljoenenbudgetshow in reallife te mogen meemaken. We moesten wel in een dikke rij staan om op dit terrein te mogen en er was geen alcohol toegestaan. Dus wij besloten onze rose en champagne maar open te gooien tijdens het wachten. Goed begin van de ochtend toch??? Als je zelf nog eens tijdens deze dagen in Sydney verblijft is dit echt een must-do/must-see!

Ingmar en ik hebben de dag erop gewoon bikkelhard een sightseeing tour door Sydney gedaan. Want we zaten inmiddels al een week in Sydney zonder veel te hebben gezien. Tijdens deze tour zijn we nog in de Australische versie van de Euromast geweest wat zorgde voor een verbluffend uitzicht. Al met al...we zitten pas 10 dagen in Australie, maar het voelt nu al als een onbetaalbare ervaring. En vandaag vertrekken we met onze car richting het noorden > Cairns (waar nu de haaien en Yellyfishes op ons zitten te wachten). Next stop is 'Blue Mountains', waar er een aparte blauwe waas over de bomen hangt. Cheers! En voordat ik het vergeet: nog de beste wensen van de gebroeders Sauer to ya all!!

Laatste foto's

Reacties 6

Coraline 02-01-2008 11:07

Jullie ook een heel gelukkig nieuwjaar en de beste wensen voor 2008, maar zo te horen komt dat wel goed! Veel plezier in Australië! Kus Coraline

N4di4 02-01-2008 16:10

Jongens,

De beste wensen en heel veel plezier in Australie.. Jullie hebben hier niks gemist, het feest was bagger (1,30 erin 4,15 buiten) en het was zo mistig als de pest. Sydney is dan een stuk relaxter. Dikke kus

Oma Lodder 04-01-2008 19:03

Hallo Ingmar en Mischa, Hier een berichtje van oma Lodder. Ik wens jullie een heel goed jaar toe, maar wees voorzichtig, want ik wil jullie graag weer terug zien. Enne we hopen tot 2 mei, dan hoop ik jullie weer te zien.
Veel liefs van Oma.

Martien,Irma en Tatiana 04-01-2008 19:05

Hey boys, een superinteressant 2008 toegewenst. De foto's zien er gaaf uit en zeker jullie car is top!!!
Liefs,
M & I & T

Herman en laura 05-01-2008 20:02

heej!

wat heerlijk zeg, die vrijheid om alles te doen wat leuk en mooi en fantastisch is!
een heel gelukkig nieuwjaar!!!
tot mei!

groetjes, Herman en Laura

Roelof 18-01-2008 08:46

Hee die Mischa en Ingmar,

Gave verhalen jongens! Ben stiekem erg jaloers.

Heel veel plezier nog de komende maanden.

Groetjes,

Roelof

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer