Tully River and The Great Barrier Reef

Tully River – de rivier die Mischa bleef promoten als de rivier om naar toe te gaan om te raften. Het is de langste en heftigste rivier om te raften en nu het regenseizoen extremer dan normaal in Queensland is, geloof ik dat graag. We kwamen eerst in het plaatsje Tully zelf aan, dat verder echt ontzettend saai is. We besloten eerst verder te rijden naar de veel leukere chill down stad om te blijven Cairns, om dan de volgende dag te starten met niet zomaar Raften, nee wij hadden gekozen voor Extreme Rafting!

Alles was inderdaad Extreme; het tijdstip dat we uitbed moesten was extreme vroeg, de busreis van Cairns naar Tully was extreme slaapverwekkend (ik was nog slapperig), de snelheid van het water was extreme dat ik ook onderwater gevoeld heb toen ik eruit gevallen was, de lunch/barbeque was niet zo extreem (Mischa teleurgesteld: ‘maar 1 hamburger!’), wel weer extreme was het onderwater duiken van een rots af, van een paar meter hoge rotsen in de rivier springen, met de raft terug in een waterval om te raftsurfen, te bodyborden in een stroomversnelling zodat je op een plek blijft zweven en ja ook wij zelf werden de Extremes genoemd door onze raftinstructeurs, die overigens op een erg leuke manier lieten weten hoe ze alles deden om nog meer geld aan ons te verdienen. En o ja. De vier digitale foto’s waren extreem duur, dus geniet ervan!


Great Barrier Reef – Ons zeil en duik avontuur in The Great (alles is Great in Australie zeggen de Aussies hier zelf) Barrier Reef begon net zo extreme als ons raft avontuur; de zee was ruig en het was aan het stormen toen we doorweekt door de regen de Cairns haven achter ons lieten. De groep waar we mee waren was leuk, maar we vonden het minder leuk dat we bijna allemaal (behalve me broertje) braakneigingen hadden. Gelukkig hoefde ik niet echt de inhoud van me maag in de zee te legen, maar de toon was gezet. Na zo’n twee tot drie uur varen kwamen we aan op een plek (nog steeds ruigweer) voor onze eerste duikintroductie. Hiervoor moest je natuurlijk in duikuniform inclusief zware zuurstoffles voor het geval je onderwater naar zuurstof wil happen. Mischa en ik gingen als eerst met de duikinstructeur onder het schip hangen aan een metalen buis onderwater voor een test. Dit om bijvoorbeeld aan te kunnen tonen dat je in staat bent om onderwater het water uit je masker te blazen, de druk in je oren kan beperken door hard in je dichtgehouden neus te blazen en je adem in te houden terwijl je met je hand en arm achter je rug gaat om de zuurstofslang weer naar je mond te brengen voor zuurstof. Daarna konden we de buis los laten en gingen we Down Under!

Wat echt kick was (en ik heb er onderwaterfoto's en film van) dat ik al snorkelend met een groepje van 3 duikers mee ging. Deze duikers hebben hun Padi en gaan zonder instructeur. Ik er natuurlijk achteraan en boven zwemmen, want ik kan inmiddels met snorkel al best diep duiken. Al snorkelend boven en voor de duikers uit werd ik opgeschrikt door een haai van voor mijn gevoel bijna 2 meter (zie foto’s of film al is het een vertekend beeld) te rusten of wachten op ons… We hadden aan boord geleerd hoe je een (sorry voor het taalgebruik) een f*cking shark moest uitbeelden. Aan de duikers probeerde ik een gewone haai met handgebaren uit te beelden. Ik merkte dat ik het zo graag wilde vertellen, dat ik lucht nodig had om te roepen, dat natuurlijk niet gaat onder water en vergat even door de excitement lucht in me longen te laten. Toen de duikers het door kregen wat ik aan het uitbeelden was en dat ik serieus was, liet ik de haai zien.  Hij zwom de mist in en ik wist niet of hij vrienden ging halen. Af en toe keek ik voor de zekerheid ook maar even aan het wateroppervlak of ik geen haaienvinnen rondom ons zag zwemmen. Wat helemaal kick is dat we een onderwatercamera hadden; lachen naar het vogeltje!

Ook cool was dat we grote schildpadden zagen eten van jellyfishen! Die kwallen waren overal om ons heen, dus we moesten uitkijken voor tentakels.

Ik was aan het duiken en de rest was ergens anders. Zie ik eerst vissen eten van een kwal en daarna zie ik een grote schildpad naar me toe zwemmen, zo vlak voor me masker...hij ging ook naar die kwal om daarvan te eten, echt kick. Ik kon Mischa en de rest nergens vinden, gelukkig kwam Mischa later terug om me te zoeken en zag hij hem ook eten. We hebben hem ook aangeraakt, terwijl hij lekker aan het happen was.

Gelukkig Australian Day aan al onze vrienden en familie! Geen Australier hier weet wat de oorsprong is van het feest, maar ze weten wel met Australische vlaggen, bier en gratis barbequevlees de straten in Cairns gezellig te maken. Wij hebben een beetje Koninginnedag gevoel met een vleugje oud en nieuw, want vanavond is er vuurwerk!

Hierna vertrekken we naar de Caddle farm van boer Noel voor gratis onderdak, voedsel (ze eten veel garnalen J), leren paardrijden voor een beetje werken in zijn grote tuin…Dit is dus een andere boederij dan de dairy farm van Nev mensen!

Laatste foto's

Reacties 1

Nadia 27-01-2008 14:51

Ik heb weer genoten van jullie verhalen. Vet dat jullie gaan paardrijden xx

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer