Touren op een eiland met meer zand dan in de Sahara woestijn

We hadden veel mooie verhalen gehoord over Fraser Island. Dit is een eiland wat geheel uit zand bestaat, maar waar wel gewoon een regenwoud groeit. Er ligt hier meer zand dan in de Sahara! Geloof je het niet? ... het is echt waar.

Het is dus een eiland waar een aparte flora en fauna weet te overleven. Hier is de 'gevaarlijke' dingo te vinden. Volgens de Australiers is het een speciale hond die in het wilt leeft. Maar eigenlijk is het gewoon een hond, niets speciaals. Wij hebben hem in ieder geval nog niet in het wild gespot.

De tour begon op een veerboot die ons naar het eiland bracht. Vervolgens werden we met een 4-wheeldrive bus door het aparte eiland gereden. We hadden ook de mogelijkheid om te camperen op dit eiland, maar we werden niet echt vrolijk van de prijzen. Wel leuk om te weten dat het rond het eiland stikt van de tijgerhaaien. Dus zwemmen in de zee werd nogal afgeraden.

Op dit eiland is ook een oud schipwrak aangespoeld wat wel vet was om te zien. En we hebben lekker gezwommen in het heldere Eli Creek beekje. Check de foto's maar, beschrijven is saai.. :)

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer