Surfen in het luchtledige

We zijn nu al enige tijd de kusten van Australie onveilig aan het maken. Een Nederlands echtpaar vertelde ons dat ze tranen in haar ogen kreeg tijdens de Great Ocean Road af te leggen in het zuiden van Australie. Dus Ingmar en ik hadden vrij hoge verwachtingen van deze route langs de kust. Sinds een maandje lukt het eindelijk om de golven te berijden op onze shortboards. Dus deze route langs de kust heeft ons wat betreft surfen veel goeds gedaan. Vooral het gevoel om eindelijk je eigen board te ownen op de wat hogere golven geeft een onmens lekker gevoel. Heb je wel eens dat je zo blij bent dat je het automatisch uitschreeuwt van vreugde…haha, klinkt triest maar dit hadden wij dus toen we eindelijk op onze boards konden staan. Meestal leer je surfen op een longboard, maar door onze surfexperience in Portugal vonden we het wel een mooie uitdaging om gelijk maar een shortboard te masteren. Begrijp me niet verkeerd, je moet nu niet denken dat we als surfpro’s terug naar Nederland komen. Maar ons maak je niet zo snel bang meer met 2meter hoge golven. We hebben flink wat krachtige golfklappen opgevangen en genoeg zoutwater naar binnen gewerkt. Ingmar heeft het zelfs voor elkaar weten te krijgen om zijn board te mollen. Gelukkig heeft ie het voor een vriendenprijsje kunnen laten fixen.

We leerden ook wat andere surfers kennen, waaronder een softwareontwikkelaar die nu al ruim een jaar bezig is om op zijn longboard te surfen. Die keek er nogal van op dat wij binnen een paar weken onze shortboards al aardig onder de knie hadden. In de avond hebben we samen met hem en zijn vriendin Fish en Chips gegeten. Hij vertelde ons over een strand Cactus waar veel sharkattacks op surfers plaatsvinden. Al die sharkstories beschouw ik als zoete koek voor de goedgelovige ongelukkige. Dus ik kan niet wachten om daar te surfen. En als hij gelijk heeft geeft het wel wat extra motivatie om goed ons best te doen! ;)

Owjah en we hebben nix van het uitzicht van de Great Ocean Road gezien, omdat we tijdens het rijden continu volschoten met tranen. Het is ook zo mooi! haha, nee het valt mee, geen sentimenteel gesnik van deze ruige surfdudes. Maar ik kan niet wachten om de golven op Scheveningen en Hoek van Holland uit te proberen. Alleen ik ben bang dat het vergeleken met Australie kinderpret zal zijn.

Laatste foto's

Reacties 1

kris 17-03-2008 10:08

heerlijk dat jullie zo lekker aan t surfen zijn!!!!!!!!!!en gaaf dat het zo goed gaat...wow...wish i was there

enjoy,

ciao ciao xx kris

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer