Paardrijden binnen de cattle farm Soda Springs

Het is alweer twee weken geleden dat Ingmar en ik tussen de schildpadden, kwallen en haaien aan het duiken waren. In Cairns zagen we net na die trip bij toeval een handgeschreven advertentie dat ze ergens op een cattle farm op zoek zijn naar backpackers. We kwamen in contact met boer Noel die ons twee dagen erna zou ophalen. Ophalen in de zin van 'achter zijn pickup truck aanrijden'. Voor Australiers stelt zo'n 3-urig ritje 3x niks voor, maar als trotse Europeaan was het best een lange route. Gelukkig was er tijdens deze inwaartse trip genoeg te zien, zoals aangereden koeien, mijlenver uitgestrekt land en hongerige roofvogels. 

We kwamen erachter dat we samen met twee dames uit Zwitserland en 1 meisje uit Engeland de dagen zouden doorbrengen. Maar voordat we bij zijn crib 'Soda Springs' aankwamen, hopte we even bij een vriend van hem langs die bijzondere Australische bloemen oogst...vraag me maar niet naar de namen, haha. Leuk was dat we hier voor het eerst het achterlijf van een grote Lemonmier hebben geproefd. Het hoort naar lemon te proeven, maar ik vond het beetje naar insect smaken....hmm lekker!!

Aangekomen op de farm waren we blij verrast, buiten stonden op de veranda namelijk zes bedden naast elkaar waar we uit konden kiezen. We konden dus heerlijk onder een donkere deken van sterren slapen wat best bijzonder is met al die hoppende wallabies, grote giftige kikkers & bugs in de buurt. Helemaal speciaal is dat het Engelse meisje Nina goed kan paardrijden. We hebben dus gratis lessen paardrijden gekregen. En het beviel ons eigenlijk erg goed, maar dat kwam stiekem een beetje omdat we ons net cowboys voelde met die wicked hats op onze hoofden.

Het land van boer Noel was enorm groot, waardoor we echt de pure vrijheid van het buitenleven ervaarden. Hij dropte me op een dag af op een stuk land waar op kilometers afstand niets te vinden is, behalve mieren, termieten, insecten, planten, zand en hitte! Maar gek genoeg deed dit erg goed, ff weg van alles wat met materiele zaken te maken heeft. Je weet wel, helemaal tot jezelf komen.

De eerste avond werden we getrakteerd op tiger shrimps (garnalen). En zoals je kan zien op de foto zijn het echt kanjers van beesten, maar ze smaken verrukelijk. Iets waar onze pa jaloers op zou zijn!! ;) Die Noel was wel een beetje lastig te polsen, omdat hij echt een typisch boers accent had en alles eigenlijk op zijn manier moest. En boven dat, ken je de uitdrukking 'praten is zilver en zwijgen is goud'? Nou deze uitdrukking is zeker van toepassing op deze kerel. Maar voor de rest was het een coole boer en hebben we aardig wat dingetjes van hem opgestoken.

Laatste foto's

Reacties 2

Nadia 13-02-2008 15:54

Als jullie weer terug zijn wil ik jullie paardrij kunsten wel een keer bewonderen he

Rianne 13-02-2008 18:05

Hoi Ingmar en Mischa.
Lijkt me een heerlijke ervaring even helemaal niks en alleen maar natuur en jezelf. Buiten slapen moet ik nu niet aan denken (tenminste niet in Nederland)
Groet, Mac, Rianne en Eva

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer