Overleven in een stationwagen

Finally, het echte rondreizen begint. Vooral omdat we nu echt het gevoel kregen dat je helemaal op jezelf bent aangewezen. Uit Sydney komen was easy, maar gelijk de goede richting op gaan was even wennen. We hebben dan ook eerst wat uurtjes ten zuiden van Sydney rondgereden totdat we eindelijk de goede richting op gingen, richting het noorden van Sydney! In het begin was het even puzzelen met kaarten en kompas in de hand. Maar we beginnen er al aardig handig in te worden. Ook voor het eerst slapen in de auto was even wennen. We hebben zoveel troep bij ons, dat de ruimte om te slapen nogal minimaal is. Dus met benen in je nek slapen is niet aan de orde, want daar is gewoon geen ruimte voor....

We waren zo gaar dat we onze auto ergens in een woonwijk achter een boom op een grasveld hadden geparkeerd. Gelukkig is de auto groen, dus we konden zelfs nog wat camouflagetechnieken toepassen. Wel grappig dat we in de ochtend vrolijk werden gewekt door mensen die daar hun honden aan het uitlaten waren. Om problemen te vermijden, waren we daar binnen no-time kas. Op naar de volgende spot! :p haha, dat is het luxe van dat reizen: elke avond een andere slaapspot!

Vervolgens reden we door naar de Blue Mountains, waar je door eucalyptusbomen een blauwe waas boven de bomen kan zien. Ook heb je hier de 'Three Sisters'. Dit is een mooie rotsformatie waar ook een verhaal aan vastzit. Volgens de aboriginals waren dit 3 mooie dames die in steen werden veranderd om indringers te verjagen. Alleen toen de tovenaar plotseling overleed kond deze spreuk niet meer ongedaan worden gemaakt. Lullig voor die meiden dus...maar leuk voor ons, want het zag er best apart uit! We hebben hier ook wat toffe wandelingen gemaakt, langs watervallen. En we zijn nog terechtgekomen bij een huisje waar ze tweedehands spullen verkochten. Dus Ingmar en ik hebben hier wat cheap lowbudget spullen ingekocht. Niet veel later hebben we een gasbrandertje ingekocht, zodat onze heerlijke avondmaaltijden bereid konden worden. Onze kunstkwaliteiten werden al snel op de proef gesteld..want al de eerste keer was mijn ei door de wind voor de helft doorbakken en gaar en voor de andere helft nog zo vloeibaar als pudding. Die troep heb ik maar gelijk weggegooid...Gelukkig kan je op veel plaatsen gratis barbequen en dus makkelijker koken.

De dagen erna werden we geconfronteerd met het regenseizoen: we moesten door de bergen in ernstige weeromstandigheden. Dus we zaten tijdens al die overstromingen, watervallen over de weg, regen en water behoorlijk gestressed in de auto. Dat gevoel wordt nog eens versterkt doordat je tijdens het rijden meer dan eens ernstige auto-ongelukken op de weg tegenkomt.

Tijdens de regen kwamen we aan in Coffs Harbour waar we bij een oud-Hollands klompenfabrikant zijn langsgeweest, wat op toeristisch gebied goud verdient. Door al die klompen, Nederlandse soeveniers en de stortende regen voelde we ons gelijk helemaal thuis. Op aanrader van Marloes (een lieve meid uit Nederland) zijn we hierna langs gehopt bij een surfmuseum wat gerund wordt door de Australische surflegende Scott Dilan, die inmiddels al in de 60 is. Aardig op leeftijd, maar nog steeds probeert hij indruk te maken op de vrouwtjes als geen ander...haha. We hebben gewoon met deze surflegende een dvd gekeken over het ontstaan van surfen. Voor ons was dit echt een vette experience.

Toen we verder reden kwamen we uit bij baai die omringd werd door rotsen en stenen. Zo stom als we waren zijn we hier gewoon de zee ingegaan. Naja zover als mogelijk, want ik kwam vast te zitten op de rotsen met mijn surfplank, terwijl de meterhoge golven me alsmaar terugwierpen op de niet al te relaxte rotsen. Het enige voordeel is dat ik weer wat lauwe littekens op mijn handen en voeten erbij heb...maar het was wel gelijk de laatste keer dat ik zonder na te denken de zee in duik!

Tijdens al dat reizen kwamen we bij toeval een andere aardige Nederlander tegen die het zelfde plan als on had: relaxen, slapen in zijn auto, surfen en lekker reizen. Dus hier hebben we met veel succes een week mee rondgereisd. Iets minder geslaagd was misschien dat we een avond hebben geslapen op een familiepark, wat in de avond heel erg tactisch wordt gebruikt als gay-ontmoetingsplaats.. Ingmar kwam hier in de ochtend achter, nadat een man tot 2x keer met zijn hoofd boven het toilethokje uitkwam en heel gepast zei: HEEEeeeej
Ingmar vertrouwde de boel gelijk al niet en begon foto's te nemen van deze man en zijn auto. Vervolgens werd hem verteld dat dit een plaats is voor homo's om gezellig in de avond met elkaar te gaan picknicken, als je begrijpt wat ik bedoel...

Dit was dus ook gelijk de laatste keer dat we op dat terrein hebben geslapen. Dus als je nog eens raar wordt aangekeken op een familiepark net boven Surfers Paradise snap je dat je deze plek beter kan skippen. Dit was wel gelijk de laatste avond die we met Leon hebben doorgebracht. Als afsluiter zijn we naar een natuurpark geweest, waar je in de regentropen wallabies en joekels van bomen en planten kan zien. Aan het einde van de wandeling bleek er nog een lekker bloedzuiger aan mijn schoen te kleven. Dus daar lopen met slippers bleek een risico wat me broer achteraf vast niet had genomen. Next mission: reizen richting Townsville en Rockhampton om ervaring op te doen op een Boederij!!!!

Boer Ingmar & boer Mischa zoekt Farm!

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer