Mystery repeats: still dreaming

Hey peeps, great newS! Het einde van onze reis nadert en dat betekent dat jullie mijn boring stories niet meer hoeven te lezen! JEEH! Maar nu het nog kan val ik jullie toch nog even lastig met wat we de laatste maand hebben uitgespookt.

Op onze weg naar Perth hebben we een behoorlijk saaie route door Southern Australia moeten afleggen. Het enige wat je om de paar uur tegenkomt is of een benzinepomp en als je geluk hebt een mini-dorpje waar misschien 0 tot 50 mensen leven. Dus het was wel cool om voor de afwisseling een vreemde lizard te zien met een prehistorisch uiterlijk. De Tree Top Walk in de buurt van Denmark was ook meer dan de moeite waard. Hier kan je over 40-meter hoge bomen lopen terwijl je kan genieten van een prachtig uitzicht. Toen we verder reden richting Perth zagen we langs de weg nog een boom met een fel oranje gekleurde zwam, dat eruit zag als een volgroeide hersenpan. Gelukkig werd de flora en fauna na twee dagen rijden ook wat diverser en reden we op een gegeven moment langs twee emu's, die een stukje met ons meerenden. Nog aparter wat het feit dat we Bas & Tim weer tegenkwamen. Dit zijn twee Hollanders die we nu inmiddels al 4x bij toeval zijn tegengekomen in Aussie. Jep dit is net zo weird als het klinkt. En dit hebben we dan ook gevierd met een spannend theekransje (check de foto). We besloten gelijk maar wat meer met elkaar op te trekken en hebben met zijn vieren een mooie stalagmietengrot bezocht. Hierna zijn we gezamenlijk naar het strand gegaan, waar we oog in oog stonden met meterlange pijlstaartroggen. Gelukkig waren wij niet zo ongelukkig als de welbekende Steve Irwin.

Aan de kust van Margaret River hebben we weer eens lekker kunnen surfen. Alleen je voelt je daar niet echt helemaal op je gemak met al dat rif. Hier heb ik heerlijke shark 'n chips besteld, maar eigenlijk alleen maar om het nog eens stoer te kunnen vertellen ;)

In Busselton hebben Ingmar en ik over de langste pier van Australie gelopen. Vanaf de kust zag deze pier er niet echt indrukwekkend uit, maar na 10-minuten lopen bleek de pier toch aardig lang te zijn. In ditzelfde plaatsje hebben we ook wat mooie plaatjes kunnen schieten van een dolfijnenfamilie die bij toeval langs de kust kwam zwemmen. Toen we in Fremantle aankwamen besloten we voor sluitingstijd nog even snel door het maritieme museum heen te rennen. Why??? Omdat dit de perfecte plek is om je vaderlandse trots een flinke boost te geven. Het museum richt zich namelijk op het eerste Hollandse VOC schip 'Botavia' wat hier bij toeval aanmeerde. De Nederlander Abel Tasmans was eigenlijk op weg naar Indonesie voor handel, maar raakte uit koers en zonk aan de kust van Western Australie. Het is dan ook geen toeval dat hier de ouroude rijksdaalders en stedelijke vlaggen tentoon worden gesteld.

 

Eenmaal in Perth aangekomen besloten we om eerst een in- en uitwendige carwash te doen, zodat we een verkoopadvertentie voor onze auto konden maken. Het was best vermoeiend om al je energie te focussen op het verkopen van een auto. We hebben 2 uur in de stromende regen op een automarkt gestaan. Dit bleek weinig succes te hebben, dus we besloten al snel om maar weer advertenties bij verschillende hostels achter te laten. En alsof Ingmar en ik deze hele reis nog niet genoeg geluk hebben gehad, liepen we binnen no-time tegen een duitser op die wel interesse had in onze auto. De details vertel ik wel als we terug zijn, want het heeft heel wat shizzle gekost om de auto uiteindelijk op zijn naam te krijgen. Maar who cares!!?? .. wij hebben de 2760,- $ in onze zak zitten. Eigenlijk waren we verbaasd hoe snel we een hostel moesten zoeken. En totaal onverwacht zitten alle hostels hier continu volgeboekt terwijl het niet eens hoogseizoen is! Dit wordt veroorzaakt door backpackers die lang in Perth blijven en praktisch in de hostels wonen. Gelukkig konden wij al snel in een relaxt hostel terecht. We kunnen weer normaal slapen, koken en achter de tv chillen. Zelfs het onbijt staat hier elke ochtend netjes klaar. Maar nog belangrijk, de mensen zijn super aardig.

 

Gister zijn we naar een aquarium geweest en hebben we veel $$ betaald om in vrije wil uit een vliegtuig te springen. Jawel morgen gaan we SKYDIVEN vanaf 14.000 feet!! Whoohoo!

Laatste foto's

Reacties 1

Coraline 22-04-2008 10:06

Hee Mischa & Ingmar! Echt stoere verhalen hebben jullie geschreven, die pakken ze niet meer van jullie af! Veel plezier nog de laatste daagjes in Aussie en een goede terugreis!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer