Lombok: wannabe Bali

Het was best lekker om op Lombok aan te komen. Eventjes bijkomen van de drukte in Bali. Het teleurstellen van verkopers en het afslaan van massages eist nou eenmaal zijn tol. Lombok wil graag worden gezien als het tweede Bali. Helaas is dit voor de lokale bevolking nog niet echt het geval. Er is misschien minder te zien, maar er heerst een ontspannen sfeer en je kunt er uitstekend surfen en snorkelen. De mooie, groene omgeving valt niet te vergelijken met het saaie landschap in Nederland.

We hebben hier veel gezien van de lokale bevolking, omdat we op bezoek gingen bij verschillende dorpjes. Zo heeft elk dorpje zijn eigen karakter en maken ze met de hand hun eigen specialistische goederen. Zo is er een dorpje waar de vrouwen alle denkbare potten en stenen pannen maken. Dit kunnen ze weer ruilen tegen dorpjes die weer ergens anders goed in zijn. Zo zijn we ook in een weefdorp geweest, waar ze nog met de hand orginele, tradionele Sarongs weven (voor de leek onder ons, dit is een rok die wordt gedragen door de mannen. Ja je leest het goed, door de mannen!). Bovendien zijn we nog naar een bamboedorp geweest waar alles van bamboe wordt gemaakt. Sumarti eigenlijk mag je de foto niet zien, want zoals je ziet wordt er speciaal iets voor jou gemaakt! x van je broers.

Naast al de culturele bezigheden hebben we ook heerlijk gezwommen in de zee tijdens de moesonregen en hebben we kunnen snorkelen aan de kust van de Gili eilanden. Dit was erg bijzonder, omdat we tijdens het zwemmen een schilpad hebben aangeraakt en heel veel moois hebben gezien, zoals een vage blauwe zeester. Ook hebben we surfvrienden opgedaan en tijdens een kampvuur Palmwine gedronken (elk eiland maakt zijn eigen Arak, wat smaakt naar bezine (gasoline) met een smaakje). Haha, sommige varianten zijn echt te smerig, maar drink je toch maar op om beleefd over te komen. Volgende bestemming is: het eiland Flores, waar we ook wel weer aan toe waren.

Reacties 1

Peter 18-12-2007 11:21

En van achter mijn saaie bureau in mijn saaie kantoortje lees ik nu jaloers je blog

Moet echt super zijn daar

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer