Insectenoorlog!!!!!!!!

Vroeger toen ik nog jong, klein, speels en leuk was ging ik vaak met mijn maatje Petertje hutten bouwen voor de miertjes. Ik besefte me nog niet helemaal dat deze beestjes zelf als geen ander hutten voor zichzelf kunnen bouwen. Daar kwamen Ingmar en ik op Soda Springs snel genoeg achter. Er werd ons namelijk gevraagd om handmatig wat takken uit een boom te zagen, met zo'n oud verroest zaaggeval uit een ver verleden. Ingmar klom stoer de boom in, maar sprong er al snel uit omdat hij erachter kwam dat de boom volzat met die groene Lemon mieren die we een paar dagen ervoor nog geproefd hadden. Het verschil was dat ze deze keer ons aan het proeven waren, want die beestjes bijten freekin hard.

Vervolgens gingen we met lange broeken, schoenen, sokken shirts, blouse en bescherming voor het hoofd een volgende poging wagen. We zagen eruit als die goede oude Steve Urkel nerd van tv. Je weet wel van vroeger ;) Het leek er alleen op dat alle mieren in de boom paraat stonden om elke sukkel in de buurt aan te vallen. En zelfs met onze Steve Urkel outfit waren we geen partij voor deze lieve miertjes. Ze zaten bij Ingmar voordat ie het wist in zijn kleren en in zijn gezicht, wat resulteerde in een gratis stripteaseshow. Toen probeerde onze grote held Noel het zelf eens..en die rende weer net zo hard weg! haha.. een verloren zaak dus. We hebben gelukkig wel de mierenplaag uit onze auto overwonnen door hun nest op te stofzuigen en ze te vergiftigen..Jeeh!!

Een paar dagen hierna kwam een vriend Danny, Noel helpen met het verzamelen van honing uit zijn bijennest. Dit was wel erg vet om van dichtbij mee te maken, omdat die Danny zelf iets van 80 bijennesten in zijn achtertuin heeft en er dus veel vanaf weet. Ook relaxt dat we niet zijn gestoken, want die bijen waren niet bepaald blij dat we eventjes hun honing kwamen stelen.

De ene laatste dag begon het sinds een lange tijd weer flink door te regenen, met als gevolg te ernstig veel smerige insecten in het huis waar wij sliepen. Niet zo fris als er tijdens het avondeten steeds insecten in je bord vallen of in je gezicht vliegen. Na die plaag was het wel weer heerlijk om de cattle farm Soda Springs te verlaten.

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer