Dessert cowboys vs strontvliegen

Adelaide is een beetje een saaie stad. Voor Ingmar was deze plaats wel de aangelegen plek om zijn veel geoefende Shakespeare-seduction theatherstuk op te voeren voor het wandelende publiek midden in een drukke winkelstraat. Mijn taak was om de opvoering en de reacties van de langslopende mensen te filmen, waarbij ik me niet geheel op mijn gemak voelde. De derde keer ging het beter dan verwacht en was het beeldmateriaal binnen.

Bij toeval kwamen we die dag twee Nederlandse vrienden tegen, waarmee we in Sydney oud & nieuw hadden gevierd. Na wat verhalen te hebben uitgewisseld konden we het feesten dunnetjes overdoen, omdat het op dezelfde dag St. Patricksday was. Tijdens dit feest gaat iedereen in het groen naar een Irish pub om te drinken en gek te doen. Dus wij gingen welgekleed met groene shirts het Ierse feest tegemoet. We zagen eruit als doperwten, maar dat boeide niet. Want het was St. Patricks day mate, op die dag is iedereen een beetje Iers! De volgende dag zijn we met zijn vieren via een nooduitgang een priveziekenhuis ingesneaked, om een gratis douche te nemen en onze watervoorraad bij te vullen. Het was zo gezellig, dat we al snel besloten om met zijn vieren door de woestijn te reizen. Rogier en Dancker hadden voor deze trip een populaire ‘Wicked Van’ busje gehuurd. Tijdens het rijden door de woestijn hebben we enorm veel lol gehad. Vaak door bij verveling op de eenzame highway treiterende manoeuvres op elkaar uit te halen.

Tijdens het bezoeken van de Flinders Range hebben we originele Aboriginal grotbeschilderingen gezien en kwamen we voor het eerst in aanraking met de meest irritante beesten in de woestijn: VLIEGEN!!!!! Het maakt niet uit hoe schoon je bent of hoe vaak je ze wegslaat. Die beesten houden er gewoon van om lekker op je gezicht te kamperen. Sommige toeristen liepen met gespannen netjes om hun hoofd rond, maar zagen eruit als een stelletje belachelijke spaceinvaders. Wij hadden ook zo’n netje, maar hebben de natuur getrotseerd door hem niet op te doen. Ingmar heeft op deze manier per ongeluk drieenhalve vlieg doorgeslikt en ik kon met geluk een vlieg uitspugen. Dat zal ze leren!! Ook minder prettig was het feit dat per kilometer landinwaarts de benzineprijzen omhoog schieten. Er waren ook niet bepaald veel benzinepompen te vinden op de enige begaanbare weg door de woestijn, dus je had eigenlijk weinig keuze. Het was wel bizar om de tientallen roadtrains voorbij te zien denderen. Dit zijn monsterlijke oversizde trucks met soms vier slingerende vrachten. Op de terugweg moesten we zelfs de highway af, omdat er vanaf de andere kant een roadtrain aankwam rijden met een huis als vracht die minimaal twee banen nodig had.

Van Cooper Pedy wisten we niet goed wat we moesten verwachten. Het bleek een commercieel plaatsje te zijn waar de helft van de inwoners onder de grond leeft. Nog steeds komen er gelukzoekers op deze stad af om naar opaal te graven. Het hele plaatsje staat dan ook in teken van opaal. Best bizar om door ondergrondse kerken en museums te lopen. Voor je gevoel loop je door een futoristische film, omdat je omringt wordt door wrakken, autobanden, wilde dingo’s, gebouwen onder de grond en heel veel zand en stilte. We zijn ook nog naar een populair museum geweest van de inmiddels overleden Crocodile Hunter Harry die slipjes verzamelde van vrouwen waar die een ‘leuke’ nacht mee had gehad. Want na al die krokodillen, moest hij ergens anders op jagen. Op goede vrijdag hebben we de speelfilm ‘Opal Dream’ tijdens een drive-in show gezien. Echt cool om in zo’n vaag plaatje met je eigen auto een film op groot scherm in de buitenlucht te kunnen zien. Kortom Cooper Pedy is een vaag maar bijzonder plaatsje.

Op de weg naar de Uluru rock hebben we een babykangoeroe mogen vasthouden. En dit terwijl een paar uur daarvoor een aangereden kangoeroe werd opengereten door grote hongerige roofvogels. De Uluru rock, de Olga’s en Kings Canyon waren adembenemend om te zien. En Ingmar heeft van wandelen zijn nieuwe hobby gemaakt, want die heeft zo’n beetje al die wandelingen wel gedaan. Op het einde van de dag waren we doodop, maar moesten als 1 van de laatste nog door het donker veilig het terrein zien te verlaten. Ik zat  achter het stuur te denken aan de horrorfilm ‘The Ring’, zie ik ineens iemand langs de weg staan. Ik schrok me rot. En na een aarzeling reden we terug en kwamen we erachter dat het een indiaans meisje was die Ingmar tijdens een wandeling was tegen gekomen. Zonder onze lift had ze nog minimaal vijf uur door het donkere park moeten lopen. Dus we hadden een goede daad verricht door haar een lift van een uur te geven.

We waren een beetje klaar met de dessert en moesten in verband met tijd weer terug. Dus we hebben op de terugweg met een gemiddelde snelheid van 155 km/h gereden met een topsnelheid van 190 km/h. Klinkt heel stoer maar was eigenlijk super stom, want als we een politieagent waren tegengekomen hadden ze onze rijbewijs kunnen inleveren. Dit hoorden we weer leuk achteraf van monteurs die juist waarschuwden dat er zo veel en streng gecontroleerd wordt op die highway…haha, deze lucky bastards zijn de dans dus weer eens ontsprongen. Dezelfde monteur heeft onze auto onder handen genomen, omdat onze auto in de woestijn wat moeite had met starten. En dat werkt meestal niet echt stimulerend met het verkopen van zo’n wagen. Maar al om al, de woestijn was een megavette ervaring van het begin tot het einde. Nu richting Perth om deze stationbak te verkopen!

Laatste foto's

Reacties 2

Mac, Rianne en Eva 30-03-2008 10:44

De foto's laten zien dat jullie in je verhaal niet overdrijven. Enne hoogtevrees hebben jullie ook niet zo te zien. Vanaf een bepaalde stand kan het er natuurlijk gevaarlijker uitzien. Maar kan me voorstellen dat Ingrid iets minder gerust keek, zeker na het bord DANGER. Veel plezier nog, voor je het weet is het mei.
Groet,
Mac, Rianne en Eva

Joke 30-03-2008 12:45

Hey Ingmar en Mischa!
Wat zien jullie onwijs veel zeg! Ik heb al een tijd niet meer op jullie site gekeken, dus ik heb weer iets om bij te werken Vooral leuk om de foto's van Parang te zien.
Nog heel veel plezier!
Groetjes Joke

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer