Deeper underground in City Melbourne

Melbourne is zonder twijfel de vetste stad van Australie. Ik zal je zo uitleggen waarom, maar het heeft voornamelijk te maken met de heerlijke underground scene waar iedereen zichzelf kan zijn. Je kan deze stad goed vergelijken met Rotterdam en zowel Ingmar als ik voelde ons er al snel thuis. Toen we de stad aan het verkennen waren, liepen we bij toeval langs een groepje breakdancers die puur voor de fun hun kunsten aan het vertonen waren in een drukke straat. Als zoiets gebeurd zijn wij al snel happy. In de avond zijn we naar een modellenshow gegaan die onder de grond plaatvond in een metrostation. Na deze show bleven we even plakken omdat de wijn gratis was (backpacker style) en de vrouwelijke DJ best coole muziek aan het spitten was. Aangezien modellen ook van gratis wijn houden kwamen we al snel in contact met een groepje modellen die ons graag het uitgaansleven van Melbourne wilden laten zien. We werden goed door de meiden verwend die steeds aan kwamen zetten met aparte shotjes. Dus we dachten we geven ze ook een rondje. Happeta…gelijk weer 60 $ lichter! Altijd fijn. Maar het was echt een super avond, dus het was het meer dan waard. Wel blijk ik echt rampzalig te zijn in het schatten van leeftijden. Door die zwakte zit ik er de laatste tijd wel erg vaak naast. Achja iedereen heeft zijn zwaktes right?

De avond erna liepen we een tussensteegje in, omdat we funky muziek hoorden. We zagen alleen maar een gaar café’tje, maar het bleek dus dat er een vet & free underground feest achter dit café plaatsvond. Hier gingen we ook weer helemaal los op nooit eerder gehoorde platen omringt door graffiti op de muren. Voor de rest zijn we naar een retro ‘Game On’ beurs geweest waar ze de geschiedenis van games van 1960 tot nu toe vertoonden. Je kon al deze games zelf spelen en het was best grappig om die oldschool mario, pingpong en galaxy fighter spelletjes uit onze jeugd weer eens te spelen. Na die dag kwamen die retrogames alleen wel je neus uit. Diezelfde avond heeft Ingmar zijn Tango passie uit kunnen voeren, door in een kerk met welwillige vrouwen te dansen. Hij genoot en ik met mate van het gratis eten :)

Het slapen in de auto was wel een uitdaging, door de drukte op de weg was het vinden van de juiste spot niet altijd eenvoudig. Wel opvallend is dat ik verslaafd ben geraakt aan Ice Coffee. Beter verkopen ze dat ook in Nederland, want dat is echt hemel op aarde.

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer