Bye Bye Indonesie!!!

Bij ons afscheid van Flores gingen we beseffen dat er snel een einde aan het Indonesie verhaal zou komen. We zouden de laatste dagen doorbrengen op Bali. We hadden eigenlijk gepland om deze dagen een beetje rustig aan te doen, voor een frisse en uitdagende start in Australie. Hmm, dit plan werd eigenlijk al vanaf aankomst verstoord omdat we vrienden werden met de neef van de baas van het luxe hotel waar we in verbleven. Dit was eigenlijk een perfecte uitkomst, want hij liet ons alle in en outs van Kuta in Bali zien. Hij nam ons mee naar de plaats waar de bomaanslagen in Bali hadden plaatsgevonden. Wel vreemd om daar dan te lopen en de namen van alle overledenen te zien staan. Want het voelt toch net eventjes wat anders aan dan dat je zo'n bericht in de krant ziet staan.

Maar eigenlijk hadden we gewoonweg geen tijd om te relaxten, want we waren vastbesloten om in Bali onze eerste surfboards te kopen. En na aardig wat inspanningen hadden Ingmar & ik eindelijk ons nieuwe kerstcadeau'tje op de kop getikt. We voelde ons zo blij als kinderen, wetende dat we deze boards voor de komende 4 maanden in Australie zouden gaan uittesten. Als je wel eens op een surfboard hebt gestaan, weet je hoe ongelooflijk verslavend het kan zijn.

We zijn ook nog een avondje naar een vette discotheek in Bali geweest samen met Fahran en zijn supercoole boogiewoogie oom. Tijdens deze avond waren vijf Indonesische breakdancers op een podium bezig met een showtje..en na een paar overwegingen stapte ik stoer de ring in om deze 5 jongens uit te dagen. Haha, dat was wel een grappig gezicht: 1 dutchie vs 5 indo's..., gelukkig kwam Ingmar me na 2 rondes even ondersteunen. Wij voelden ons gelijk weer 'the man' die avond, omdat iedereen gelijk vrienden met ons wilden worden.

Voor de rest hebben we heel de stad afgezeuld, om nog wat souveniertjes mee te pikken. Dit is blijkbaar te goed gelukt. Want als je met een backpack, surfboard, grote tas en rugtas aan het sjouwen bent, begin je je wel weer af te vragen.....hoe je aan zoveel zooi bent gekomen!!!!???? Dit is helemaal fijn bij het inchecken voor een vlucht van Indonesie naar Sydney. Je wordt dan echt 300x gecontroleerd op van alles...


Laatste foto's

Reacties 1

Mac, Rianne en Eva 02-01-2008 08:25

Ingmar en Mischa,

Een gelukkig 2008 toegewenst! Hoe hebben jullie de jaarwisseling is Sidney ervaren? Veel plezier met surfen enne pas op voor de haaien!?!?

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer