Boer zoekt geen vrouw maar gewoon een boederij

Na Leon te hebben achtergelaten, begon ons volgende avontuur. Juist ja! werken op een boederij. Onze vrienden zullen wel denken, waarom zou je in godsnaam op een boederij gaan werken, misschien voor het geld??? Nope niet voor de money maar puur voor de ervaring. Het is toch super kicken om als cityboy op een boederij te hebben gewerkt. Het is veel gaver dan je in eerste instantie zou denken. Eigenlijk is het verhaal wat ik hier beneden ga typen super stom, eerst zal je het wel niet geloven. Want ons plan was om gewoon een willekeurige boederij op de route richting het noorden te pakken en te vragen of er ergens in de buurt mogelijkheden zouden zijn om te kunnen werken.

En je raad het nooit, we zijn ergens op de Highway afgeslagen naar een plaatsje Kilkivan, in de buurt van Gympie. En bij de eerste boederij die ons wel wat leek zijn we gewoon het terrein op gelopen. We zagen op een afstand een man in een koeienstal werken aan een machine en gebaarde op een afstand dat we wat wouden vragen. Hij gebaarde iets terug en liet ons 10 minuten wachten. Hij had geen idee dat we backpackers waren op zoek naar werk, maar hij dacht vast dat we hem iets wouden aansmeren. Toen we uitlegde dat we opzoek waren naar werk begon hij al wat enthousiaster te worden. Het bleek dat hij in zijn eentje een dairy farm runt van 180 koeien en behoorlijk wat kalfjes, vogels, kalkoenen, ganzen en geiten. Dus eigenlijk kwamen wij voor hem als geroepen. Nadat we onze auto in het hooggras hadden geparkeerd liet hij ons zien hoe het koeien melken in zijn werk gaat.

In het begin een beetje onwennig, want alles werkt electronisch, maar je moet nog steeds dat melkgeval aan de uier van de koe zien te ploppen. De meeste koeien snappen het principe goed, dus die gaan als je ze eten geeft met een been naar achter staan dat je alle ruimte hebt om het melkapperaat aan de uier te koppelen. En het heeft een zuigend effect, dus elke keer hoor je een plop als je goed hebt gedaan. Alleen de meeste jongere koeien snappen het niet echt en zijn een beetje koppig en irritant. Die houden hun verkeerde poot voor hun uier. En elke keer als je ze probeert te melken gaat hij ineens met die poot bewegen. Leuk en aardig, maar echt niet chill als je nog jong bent en je handen nog in de toekomst nodig hebt.
Er zaten ook echt joekels van koeien tussen, dus je probeerde in het begin vooral zo snel mogelijk dat ding aan de koe te koppelen en naar achteren te springen zodra de koe zou bewegen. We hebben aardig wat koeien gemolken en uiers schoongemaakt. En het was grappig om te horen dat boer Nev er zo blij mee was en dat hij vond dat we alles zo snel oppakte!

Hij stelde voor dat we daar konden werken zonder te hoeven betalen voor voedsel en accomodatie en gaf ons een rondleiding. Toen kwamen we arachter dat zijn volledige naam Neville Sauer is. Voor de mensen die niet snappen dat dit best wel weirde shit is: onze achternaam is ook SAUER!! Dus we zijn bij toeval een boederij ingestapt, waarbij de boer precies dezelfde achternaam heeft....hoe vaag is dat??!! Dit schepte gelijk een band en we moeten er nog steeds achter komen of dit geen ver familielid is. Je weet maar nooit, maar wel apart. Hij was er ook van onder de indruk en bracht ons in de avond naar de plaatselijke bar. We weten ook gelijk hoe Rally Racers zich voelen, want die Nev rijdt zelfs als het stortregent 120km/h over smalle landwegen zonder zicht. Vooral op de momenten dat hij een paar seconden tijdens een gesprek de verkeerde kant op zat te kijken, voelde ik me niet echt bepaald veilig. Maja wat zeur ik nou, sommige mensen betalen voor dit soort onzin: meescheuren met een Racecoureur.

Next morning vroeg uit de veren om de koeien weer eens te melken. Het ging alweer wat makkelijker dan de dag ervoor. En we beginnen steeds meer te snappen dat zo iemand traditioneel een farm kan runnen. Ik geloof nu dat wanneer je niet anders gewend bent het gewoon super leuk kan zijn. Op een eerlijk tijdstip vertelde hij ons dat hij zelf niet kan lezen. Ik besef me nu eigenlijk pas dat dit de eerste keer is dat ik iemand tegenkom die op een volwassen leeftijd niet kan lezen... Je snapt dus, dat het best een aparte ervaring was om hier in eerste instantie terecht te zijn gekomen. Ingmar en ik moesten ook nog een stelletje weggelopen kalkoenen in het hoge gras zien terug te vinden. Dus wij stoer met onze slippers door het gras. Bleek een uur later, dat er gewoon een pythonslang in het huis van Neville naar binnen wou kruipen. De slang is neergeknalt, maar je schrikt wel even van het feit dat je net superstom met je blote voeten door een dangerzone van slangen bent gaan lopen.

Er werd goed voor ons gekookt. In de ochtend toast met spagetti, tomatensaus, kaas en vlees en koffie met pure melk. De meeste boeren weten goed hoe je in de keuken iets lekkers klaar maakt. Dus wat betreft eten viel er niets te klagen. Ingmar en ik hebben op de laatste avond samen met Nev een volledige maaltijd gekookt: garnalen met aardappelpompoenenpuree, groenten, gebakken banaan, een fettasalada en een gemixt toetje van vruchten, appelcake en rijstyogurt. Hmmmmzzzz! smullen, doe dat maar eens na ;)

Toen was het weer tijd om te gaan en hij bleef maar zeggen dat de deur altijd voor ons open staat. Dus hoe dan ook...we hebben er een soort familie bij. Een beetje balen was wel dat er zich een hele mierenkolonie in onze auto heeft gevestigd, in de periode dat we verbleven op de boederij. Door dat hoge gras is onze auto in die paar dagen overgenomen...en het is veel vaker dan eens gebeurd dat er tijdens je nachtrust weer zo'n lief ***** miertje over je been heen kruipt!

Maar in Aussie zouden ze zeggen: No Worries Mate!

Groet van boer Mischa en broer boer Ingmar

Laatste foto's

Reacties 3

Rianne 26-01-2008 10:53

Hoi Ingmar en Mischa

Bestaat toeval? Dezelfde naam. Leuk dat jullie zoveel ervaring opdoen en er ook leesbaar van genieten.

Coraline 27-01-2008 12:47

He Mischa en Ingmar! Komen jullie ook een keer langs in Cabauw.. daar kunnen ze ook wel wat mankracht gebruiken op de boerderij.. hihi! Grappig om te lezen hoe jullie het ervaren om koeien te melken! Genietse nog! x

Sven 01-02-2008 15:57

Echt een superdope verhaal man Dit zijn de ervaringen die je je leven lang nooit meer vergeet.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer