Bali: toeristentrekpleister van Indonesie

Onze tour begint in Bali. Een goede keuze aangezien dit eiland echt een paradijs is voor bezoekers zoals ons. Je hebt lang niet genoeg tijd om je ogen van al dit moois te laten genieten. Overal gebeurd wel iets bijzonders. Dit is velen toeristen ook al opgevallen en dat is ook precies de reden waarom Bali zo populair is. Helaas brengt dit een paar vervelende nadelen met zich mee. Je kan er nog geen 5 sec. over straat lopen, zonder dat iemand naar je roept: TRANSPORT??!! TRANSPORT!?? Dit begint al vrij snel heel erg te vervelen. Een tip als je nog eens naar Bali op vakantie gaat: Plak een sticker met grote letters op je hoofd, waarop staat: I LOVE TO WALK !!!! Ik weet zeker dat je dit een hoop irritaties zal schelen. Omdat het nu geen hoogseizoen is, vielen we helaas ook nogal op. Dus we hebben veel verkopers teleur moeten stellen. Als je te goed en een beetje soft bent val je hier al snel als slachtoffer ten prooi aan de vele verkopers. Dus wees gewaarschuwd!!

Onze resorts waar we verbleven waren super. Ontbijt bestond uit toast met ei, bananenpannenkoeken, fruit, zoete thee of koffie. En in de vrije uurtjes kon je lekker sudderen in de zwembaden. Vooral in de avond heel speciaal omdat je dan de vleermuizen langs je heen ziet en hoort zoefen, omdat ze opzoek zijn naar insecten en drinkwater.

Er leven veel hindoes in Bali. Om de zoveel meter is dan ook wel een 'kleine' of 'grote' tempel te vinden. En er is elke dag wel ergens een ceremonie op straat, waarbij de goden worden vereerd. Hierbij loopt de bevolking in traditionele, mooie kleding en met veel fruit en eten over straat. We hebben veel van deze tempels kunnen zien en ik moet eerlijk zijn: op een gegeven moment kom je op een punt dat je de tempels een beetje begint zat te raken... gelukkig hebben we voor de afwisseling ook kunnen zwemmen in warmwaterbronnen die direct worden verwarmd door een vulkaan. Nadeel hieraan is dat je huid + kleding de eerstvolgende uren zwaar naar de zwavel stinkt.

In Bali hebben we ook nog het Monkeyforrest bezocht. Hier leven de apen puur in de natuur. Eigenlijk is het een beetje dubbel, want ze leven vrij in een groot park midden in de stad. Naja, beter dan in een kooi in een dierentuin. Maar echt bizar om te zien hoe die apen eigenlijk op mensen lijken. Wees niet bang ik ga geen persoonlijke vergelijkingen hier plaatsen, maar ze maken ruzie, vriendschap, love en velen andere dingen zoals mensen dat ook zouden doen. Tijdens het maken van foto's werd ik nog door een aapje besprongen die via mijn broek omhoogklom. Je denkt nu waarschijnlijk....Ach wat Lief!!!!! Maar als je sommige apen daar ziet begrijp je waarom ik schrok. Er lopen naast de lieverdjes ook grote machoapen rond, waar je het liefst geen problemen mee krijgt. Ik heb beloofd om de verhaaltjes relatief kort te houden, dus met de rest van de Baliverhalen val ik je in Nederland lastig.

Reacties 1

yvon 18-12-2007 12:35

Haai ik geniet van de fotoos en jullie verhalen net of ik er ook een beetje mag zijn groetjes YvonDominicus

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer